HOOFDPAGINA


AlgemeenHoofdpagina
Contact
Links

Foto Album

Murena GerelateerdMijn Murena's

Documentatie
Register
Replica's
Video's
Werkplaatshandboek

Matra GerelateerdDocumentatie
Logo's
Matra's Total Loss
Video's

UPDATES:


3 april 2022:
Ik heb lang geleden een matra logo uitgetekend op een hoge resolutie. Deze was tot op heden echter nooit gedeeld via deze website. Dit logo heb ik nu geplaatst onder "Matra Gerelateerd / Logo's"29 Maart 2020:
Meer dan 8 jaar geen updates meer op de website... Tot 2012 was deze website nog een hobby om aan te werken echter helaas nu een heel stuk minder. Vandaag zijn er wel twee minimale wijzigingen doorgevoerd. Ten eerste is het email adres aangepast op de 'contact pagina'. Ten tweede heb ik een directe link naar mijn youtube kanaal toegevoegd bij de 'video's'.

Op mijn youtube kanaal is nog wel zo nu en dan nieuw materiaal te vinden. Klik hier om mijn kanaal te bezoeken.

Recentelijk heb ik bijvoorbeeld gereden op het aangepaste circuit van Zandvoort. Zie in onderstaande video mijn snelste ronde op 13 Maart 2020:

11 februari 2012:
Ik heb een pagina op de site aangemaakt waar de achtergrond en fotos van mijn huidige murena's en mijn oud murena's heb staan. Deze informatie en fotos zijn te vinden bij "Murena Gerelateerd / Mijn murena's"23 mei 2011:
Er is het een en ander gewijzigd m.b.t. het werkplaathandboek. Mijn eigen handboek heb ik ingescant. Het nieuwe digitale werkplaatshandboek heeft een veel betere kwaliteit dan het tot dusver aangeboden handboek.
Daarnaast is er keuze om het handboek als 1 geheel te downloaden voor het printen. Maar ook deelhoofdstukken kunnen snel bekeken worden door ze los te downloaden.

Klik hier om snel naar de pagina van het werkplaatshandboek te gaan.5 Februari 2011:
Er zijn 3 nederlandstalige artikelen en 3 duitstalige artikelen uit tijdschriften toegevoegd aan de website. De nederlandstalige hebben betrekking op de Espace, Rancho en de 70e verjaardag van Jackie Stewart. De duitstalige hebben betrekking op de Djet en de Bagheera.

Directe links naar deze artikelen staan hieronder. Voor het totale overzicht zie "Documentatie-Tijdschriften".

Rancho: Klassiek & techniek - oktober 2006
Jackie Stewart: Onschatbare klassieker - september 2009
Renault Espace: Het automobiel - oktober 2009
Djet: Markt - januari 1987
Bagheera: Markt - december 1988
Bagheera: Oldtimer markt - januari 1993

Verder heb ik scans gemaakt van de murena folders, ter vervanging van de de scans die door carjoy zijn gemaakt. De nieuwe scans hebben een betere kwaliteit en zijn verwerkt in PDF.
Directe links naar de folders staan hieronder. Voor het totale overzicht zie "Documentatie-Folders".

Murena folder 1981
Murena folder 1982
Murena folder 1983
Murena folder 1984

De laatste nieuwe toevoeging is een document ter informatieverstrekking aan de Talbot Dealers. Dit 32 pagina tellend document is uiterst zeldzaam en nu te downloaden als PDF. Dit document is te vinden in "Documentatie-Dealer informering". Door hier te klikken kunt u hem ook direct openen.18 Januari 2011:
Er zijn 7 nederlandstalige artikelen uit tijdschriften toegevoegd aan de website. 4 tijdschriften met betrekking op de murena, 2 tijdschriften met betrekking op de bagheera en 1 tijdschrift met betrekking tot de MS120.

Directe links naar deze artikelen staan hieronder. Voor het totale overzicht zie "Documentatie-Tijdschriften".

Murena: Keesing auto magazine - 6 juni 1981
Murena: Autoselekt - augustus 1981
Murena: De autogids - 8 december 1983
Murena: Het automobiel - 12 december 2002
Bagheera: Onschatbare klassieker - april 2004
Bagheera: Klassiek & techniek - mei 2009
M120: Het automobiel - februari 20086 December 2010:
Vandaag is het eindelijk zover dat het Nederlandse murena register is afgerond. U kunt nu de gegevens van uw auto invoeren indien u dat wilt. De gegevens zullen automatisch vermeld worden op de site. Ook kunt u de ingevoerde gegevens bekijken.

Indien er fouten gevonden worden zou ik het op prijs stellen dat dit gemeld word via .

In de toekomst zullen er nog dingen veranderen betreft het totaaloverzicht van de ingevoerde autos en extra toelichtingen. Het register zelf zal niet veranderen.

Het register kunt u benaderen via het menu of door hier te klikken.
U kunt ook het invulformulier benaderen door hier te klikken.
Het totaal overzicht kunt u ook benaderen door hier te klikken.

Als voorbeeld zijn mijn twee murena's al toegevoegd aan het register.8 Januari 2010:
Vandaag zijn er enkele toevoegingen aan de website. Als eerste bestaat er nu de mogelijkheid om het werkplaatshandboek te downloaden. Daarnaast is er een begin gemaakt met het stuk over mijn eigen murena in "Mijn Matra Verhaal".

Op het moment is de invoer van het murena register afgerond, echter moet ik de opvraag van gegevens uit een database voor de weergave op de website nog uitwerken. Ik hoop voor de zomer het murena register online te hebben.29 Januari 2009:
MatraMurena.nl is weer terug online. De reden dat MatraMurena.nl zo lang offline is geweest heeft te maken met het heropbouwen van de website. Door harde schijf problemen is mijn website beschadigd geraakt met als gevolg dat ik o.a. de layout opnieuw moest maken. Ook zijn er vele foto's verloren geraakt, maar het meeste hiervan had ik nog in een backup of kon ik opnieuw inscannen.

De website is naast de layout ook nog verder veranderd. sommige dingen zijn op de site verdwenen. Dit kan twee redenen hebben. De eerste is omdat ik het niet nodig vond, en de tweede is omdat de gegevens verloren zijn gegaan en weer opnieuw moeten worden gegoogled, dit kost echter tijd.

Voorlopig zullen er geen updates geplaatst worden op de website, aangezien ik op het moment bezig ben met het opzetten van een Nederlands murena register. Dit kan nog enige tijd duren.
Layout 2.04
?>